Biologisch alternatief kiezen

Kunnen we van biologische producten de nieuwe standaard maken? Dat zou fantastisch zijn. En het is haalbaar! We hoeven er alleen maar voor te zorgen dat voortaan minimaal 51% van alle producten die we kopen biologisch is.


Hoe meer biologische producten er worden gekocht, hoe meer vraag er zal zijn naar biologische producten. Hier zal de industrie op inspelen en als resultaat zal de biologische landbouw en het algehele aanbod aan biologische artikelen groeien. Dat heeft weer invloed op de prijs, deze zal verder dalen. Door dit proces kunnen we er met z'n allen voor zorgen dat biologische producten gemiddeld evenveel gaan kosten als non-biologische producten.

Het enige wat we hiervoor hoeven te doen is meer biologisch te kopen. 

Bezwaren

1. Biologisch is duurder

  • Dit geldt ten eerste niet voor alle producten. Sommige biologische variaten zijn even duur en sommigen zelfs goedkoper. Vaak zijn vlees, vis, groenten en zuivel wel nog duurder. Maar biologische producten zijn wel áltijd gezonder. Je betaalt dus voor je gezondheid. En wat is er belangrijker dan je gezondheid? Niks. Een lagere kans op hart- en vaatziekten, diabetes, mentale klachten en kanker. Dit is het geld waard. Gemiddeld betaal je 33% meer voor een biologisch product. Dit klinkt misschien veel, maar vroeger betaalde je gemiddeld 100% meer, het dubbele dus. Natuurlijk willen we biologische producten nog goedkoper krijgen maar we zijn al op de goede weg.


Reacties